perjantai 1. heinäkuuta 2011

tekniikan syövereissä.

Viime yö meni valvoessa. Olen päättänyt aloittaa lukemisen kirjoittamalla Galenos tietokoneelle. Suhteellisen uudella koneellani ei ole mitään järkevää kirjoitusohjelmaa, joten sellainen olisi hankittava. Ja sitten hankin sen.

Noin kello 23.00 aloin tutkimaan asiaa. Luonnollisestikin ostokohteena oli uusin mahdollinen Microsoft Office for Mac, joten ongelma muodostui siitä, mistä sen saisi halvimmalla. Monesta paikasta katsottuani muistin, että Aalto-yliopisto mahdollisesti tarjoaa sitä opiskelijoilleen halvemmalla. Seuraava puolituntinen menikin etsiessä tätä mystistä sivua, joka ehkä saattaa olla olemassa jossakin bittiavaruuden syövereissä. Mutta lopulta se löytyi! Tietysti kuvittelin, että tilauksen tehtyäni (johon kulutin taas puoli tuntia) kiltti postisetä kiikuttaa paketin muutamien päivien päästä kotiovelleni tai edes lähimpään postiin. Jotta viimeisetkin yöunet menetettäisiin, paukahti sähköpostiin linkki, josta ohjelma piti käydä lataamassa. Kaikki-mulle-heti -ihmisenä lataaminen piti aloittaa heti eli noin kello 00.30. Rakkaan mäkkini ruudulle pompsahti ilmoitus "1h 10min jäljellä".

Ajatuksena tässä vaiheessa tietysti oh well, käynpä nukkumaan ja jätän koneen latailemaan itsekseen. Tässä vaiheessa on tietysti hyvä muistaa, että lataat jokseenkin isoa ohjelmaa mokkulalla, joka ei viime päivinä ole vakuuttanut luotettavuudellan. Ei auttanut muu kuin valvoa yhteyden tilaa tuijottaen. Lataus ja asennus kestivät lopulta hieman yli kahteen, ja normaalin "nukkumaanmenoaikani" mentyä ohitse, en saanut enää unta.

Töissä vähän väsytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti