sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

tietokoneidiootti esittäytyy

IRC. Tähän asti suuri mysteeri. Tiesin kyllä mihin tarkoitukseen se on ja tiesin, että se on suosittu esimerkiksi opiskelijaporukoissa. Pidin sitä kuitenkin liian vaikeana, kerta pitäisi ladata jokin ohjelma koneelle ja vielä oppia käyttämään sitä. Pidin sitä myös jotenkin muinaisena systeeminä.

Varsinaisena irc-n00bina aloitin eilen illalla tutkimukset kyseistä systeemiä kohtaan. Innostuksen löysin täältä. Tällaiselle tietotekniikkavammaiselle piti löytyä idioottihelpot ohjeet, jotta ohjelman saisi asennettua ja vielä oppisin käyttämäänkin sitä. Yleensä toinen puoliskoni hoitaa kaikki asiat, mitkä vaativat vähäänkään monimutkaisempaa tietoteknistä tai edes teknistä osaamista ja selitää sitten juurta jaksain minulle. Ongelma ei ehkä niinkään ole, etten osaisi, vaan etten jaksa opetella uutta. Tekniikka kun tuntuu kehittyvän niin hirveää vauhtia, että aika ei riittäisi mihinkään muuhun, jos siinä yrittäisi pysyä mukana. Uuden koneenikin hienot ominaisuudet ovat suuria mysteerejä, koska hermot eivät riitä niiden opettelemiseen. Kaiken huipentuma on ehkä 18-vuotis lahjaksi saamani suoristusrauta, jota en osaa vieläkään käyttää kunnolla, koska en ole jaksanut edes katsoa mukana tullutta opetusvideota.

Mutta takaisin asiaan. Mäkin käyttäjänä turvaudun usein homppuun, ja niin tälläkin kertaa. Täältä löytyy siis varsin hyvät ohjeet, mikäli kuuluu mäkkiklaaniin. Ohjeista huolimatta en meinanut saada systeemiä toimimaan ja revin jo pelihousujani. Tätä edesauttoi myös se, että tein hommaa vain toisella silmällä ja yhdellä kädellä (toinen silmä oli varattu koiran "uimisen" vahtimiseen ja toinen frisbeen heittelyyn). Ongelmista huolimatta sain sen lopulta toimimaan!

Omaan tuttuun tyyliini olin jo tänään ihan kujalla, miten kyseinen ohjelma toimii. En meinanut edes löytää ohjelmaa koneeltani! :D

ps. Allekirjoittanut on Kemian tekniikan korkeakoulussa tupsufuksina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti